Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Atletiekbanen

Er bestaan vele verschillende typen banen. Hieronder zijn er een aantal (volgens de Duitse DIN 18035) weergegeven ter inspiratie. De in Nederland aangelegde atletiekbanen moeten voldoen aan de Kiwa ISA KNAU 2-15 norm.

Type A sportveld

Conform de IAAF-regels en voorschriften mag een internationaal of belangrijk nationaal atletiekevenement alleen worden gehouden op een sportveld van het type A.

Meer over type A sportveld

Type B sportveld

Conform de IWR-regels van de Duitse Atletiekbond (DLV), mogen regionale kampioenschappen en andere evenementen die een stedelijk niveau overstijgen alleen worden gehouden op sportvelden van het type B. Deze sportvelden zijn ook vaak geschikt als trainingsfaciliteit.

Meer over type B sportveld

Type C sportveld

Type A-C atletiekbanen bestaan uit grote rechthoekige sportvelden met een halve cirkel – of "D-zone" – aan elk uiteinde. In de D-zones bevinden zich de faciliteiten voor de verschillende veldevenementen. Het middenterrein en de D-zones worden omgeven door een 400-meter lange ovale hardloopbaan die bestaat uit twee parallelle rechte delen en twee bogen met eenzelfde ronding. De lengteas loopt van noord naar zuid.

Sportoppervlakken moeten gebruikt kunnen worden tijdens – of in ieder geval zo snel mogelijk na een regenbui. Het gebruik van goten voor het opvangen en afvoeren van water is een uitstekende en effectieve manier is om deze faciliteiten af te wateren. ACO SPORT® gootsystemen worden in een groot aantal sportfaciliteiten gebruikt. De goten worden langs de binnenzijde van de ovale loopbaan aangelegd met een overeengekomen verval naar de buitenzijde. Zij hebben bovendien tot doel om de loopbaan af te schermen van het middenterrein en de D-zones.

Gecombineerd sportveld type D

De vierde categorie sportveld, type D, kan toegepast worden voor scholen en amateursport. Het bestaat uit een sportveld en verschillende atletiekfaciliteiten. Het heeft geen ovale loopbaan.

Meer over type D sportvelden

ACO sportsystemen zijn geschikt voor alle sportveldtypen van A t/m D.